Kies uw provincie

Veel voorkomende vragen

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen neem dan gerust contact met ons op.


Wie is Vastgoed-Auctions.nl?
Vastgoed-Auctions.nl is de eerste online vastgoedveiling voor de verkoop woningen en bedrijfspanden. Wij bestaan sinds 2007 en hebben inmiddels veel ervaring met het online verkopen van onroerend goed. Via onze verkoopmethode kunt u snel (vaak binnen 3 maanden) uw woning of bedrijfspand verkopen voor de hoogste prijs.

Waarom is de online veiling van Vastgoed-Auctions.nl een succes?
Doordat Vastgoed-Auctions.nl uw woning of bedrijfspand met een vanafprijs (inzetprijs) in de markt kan zetten wordt er een veel grotere kopersgroep bereikt dan wanneer u met een vraagprijs werkt. Door het lagere prijsniveau komen er meer geïnteresseerden op uw pand af, die binnen de veilingperiode een bod dienen te doen. Daardoor worden de meeste panden binnen 3 maanden verkocht.

 

Is het echt mogelijk om mijn huis binnen 3 maanden te verkopen?

Jazeker, wanneer uw inzetprijs scherp genoeg is, zult u veel kijkers naar uw woning trekken. U heeft eerst kijkers nodig om uw woning te kunnen verkopen. Sommige woningen worden zelfs in de eerste veilingperiode al verkocht, dat is al na 4 weken!

 

Hoe kan ik mijn woning laten veilen via Vastgoed-Auctions.nl?

U kunt uw woning online aanmelden via ons aanmeldformulier, na aanmelding nemen wij contact met u op. Heeft u al een makelaar, dan zullen wij contact met deze opnemen om de mogelijkheden van een veiling te bespreken.

 

Zelf mijn huis verkopen, is dat verstandig?

Een makelaar heeft absoluut een meerwaarde, wij adviseren u dan ook om te veilen in samenwerking met een makelaar. Wanneer u al een makelaar heeft, zullen wij deze benaderen om het samen met hem op te pakken. Heeft u nog geen makelaar en wilt u zelf een aantal verkoopwerkzaamheden uitvoeren, kunt u kiezen voor het veilingmakelaarpakket.

 

Kan ik mijn huis veilen zonder makelaar?

Uiteraard kunt u uw woning zelf door ons laten veilen, u kunt daarvoor gebruik maken van een van onze veilingpakketten. 

 

Kan ik de woning vooraf aan een bieding ook bezichtigen?

Voordat u een bod uitbrengt heeft u uiteraard de mogelijkheid de woning te bezichtigen. Dit kunt u doen tijdens de open dagen of door een afspraak te maken met de makelaar die de veiling begeleidt.

Is het veilen van een huis wel veilig?
Het verkopen en kopen van een woning via een veiling is veilig en transparant. Onze veilingnotaris ziet erop toe dat alles volgens de regels verloopt.

Wat houdt het recht van gunning in?
De verkoper heeft het recht van gunning. Dit betekent dat hij zelf mag bepalen of de combinatie van prijs en eventuele (ont)bindende voorwaarden voldoende is om aan de bieder te verkopen.

Loopt een veiling altijd tot de sluitingsdatum?
Nee, de verkoper mag besluiten de veiling eerder te sluiten wanneer hij een acceptabel bod op zijn woning krijgt.

Hoe weet Vastgoed-Auctions.nl of de bieders serieus zijn?
Een bieder dient zich te registreren op onze website en daar zijn persoonlijke gegevens in te voeren, Vastgoed-Auctions.nl controleert vervolgens de gegevens van de bieders voorafgaand aan de veiling.  

Wat zijn de voordelen voor de koper?
1. Kopen tegen de beste prijs
2. Anoniem bieden
3. Gelijke kansen
4. Transparant biedsysteem

Wat zijn de voordelen voor de verkoper?
1. Snel resultaat (binnen 4 weken)
2. Hoogst mogelijke prijs
3. Snel inzicht in de vraag en marktwaarde
4. Gunmogelijkheden op de biedingen (beste bod en randvoorwaarden)

Wat zijn de kosten voor de koper?
Alle te veilen woningen worden kosten koper (k.k.) verkocht. Dit houdt in dat de notariskosten, de overdrachtsbelasting, veilingkosten (€ 500,-), eventuele financieringskosten en de kadastrale kosten voor rekening van de koper zijn. Deze kosten worden betaald bij de notaris.
 
Wat betekent de term "inzetprijs"?
De inzetprijs is het bedrag waar vanaf geboden kan worden. Door dit bedrag scherp in de markt te zetten vergroot u de groep potentiële kopers.

 

Hoe lang duurt de veiling?

U vindt de veilingperiode bij de woning, hier staat de start, en einddatum vermeld. Meestal is deze 4 weken.

 

Wat gebeurd er na het sluiten van de veiling?

Na het einde van de veilingperiode is uw woning waarschijnlijk verkocht. Wanneer dit niet het geval is, kunt u kosteloos verlengen, net zo lang totdat uw woning verkocht is.

 

Heb ik bedenktijd nadat ik een woning heb gekocht via Vastgoed-Auctions.nl?
Als u als particulier via Vastgoed-Auctions.nl een woning koopt heeft u het recht op de gebruikelijke drie dagen bedenktijd.

Kan ik mijn woning ook laten veilen wanneer ik al een makelaar heb?
Ook wanneer u al een makelaar heeft, kunt u uw woning via Vastgoed-Auctions.nl laten veilen. Uw makelaar kan hierin zelfs een belangrijke rol spelen. Wanneer u de gegevens van uw makelaar aan ons verstrekt via ons contactformulier, zullen wij contact met hem opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Is een veiling van huizen via internet in Nederland wel toegestaan?
De huizenveiling van Vastgoed-Auctions.nl is een vrijwillige veiling, dit is toegestaan in Nederland.
 
Wat te doen bij een technische storing?
Bij een technische storing kunt u uw bod per e-mail aan ons bevestigen op info@vastgoed-auctions.nl, uw bod zal dan in behandeling worden genomen.


copyright © 2009 into-motion