's Gravenhof 22, 7201dn ZutphenBieden vanaf: € 820.000,-

Openingsbod: € 820.000,- Bieden Inloggen

Omschrijving

Op een van de meest bijzondere locaties van historisch Zutphen, gelegen aan het ’s Gravenhof, een fraai monumentaal herenhuis met beschutte stadstuin. Het statige woonhuis, waarvan de eerste bewoners bekend zijn sinds 1447, kijkt aan de voorzijde uit op het eeuwenoude plein met de imposante Walburgiskerk, de Hof van Heeckeren en het Stadhuis. Vanuit de achterzijde is zicht op de jachthaven en de IJssel. Een toplocatie dus!
Het huis leunt deels tegen de middeleeuwse stadsmuur en is er voor een deel onder uitgebouwd.

Begane grond:
royale entree met granito vloer, garderobekamer naast de voordeur. woonkamer met hoge ramen, open haard en openslaande deuren naar de tuin. Werk-, lees-, bibliotheekkamer, woonkeuken met (opnieuw) openslaande deuren naar de tuin, toilet in de stadsmuur. Boven de gewelvenkelder (rood plavuizen vloer) is een opkamer gesitueerd die wordt gebruikt als galerie, schrijf- en/of feestelijke eetkamer met Empire schouw. Deze kamer heeft een eigen keuken(tje) en een aparte toiletruimte. Onder de woonkamer bevindt zich een kelder die ooit via een vluchtgang verbonden was met de crypte van de Walburgiskerk.


Eerste verdieping:
overloop, een ruime kamer met vijf ramen op de noord-, oost- en zuidkant, een toilet in de stadsmuur, een kleinere kamer die ook uitkijkt over het ´s Gravenhof, een badkamer met boudoir. Op deze etage bevindt zich een appartement (in gebruik geweest als hotelsuite) met een Biedermeier-schouw, eikenhouten vloer, een eigen keuken, toiletruimte en een extra trap naar het daarboven gelegen vertrek met badkamer en dakterras op de stadsmuur (het zuiden).


Tweede verdieping:
flinke speel- en slaapzolder onder een prachtig houten gebintenplafond, diverse vaste kasten op en achter de stadsmuur. Een houten trapje leidt naar twee extra slaapkamers.


Derde verdieping:
opbergzolder onder de gehele kap, waar onder meer de verwarmingsketels staan.


Het woonoppervlak bedraagt circa 330 m², de inhoud bedraagt circa 1.150 m³ en het perceeloppervlak 230 m².

Oorspronkelijk stonden er 3 kleinere veertiende eeuwse huisjes, waarvan er in 1611 twee zijn samengevoegd. Rond 1870 is het 3e huisje bij het geheel betrokken. Dendrologisch onderzoek wees uit dat de eiken die in delen van het huis zijn verwerkt in 1610 zijn gekapt. 

OVERIGE informatie

 • Let op! Indien vijftien minuten voor het sluiten van de veiling nog een bod wordt uitgebracht op een object, wordt de openingstijd met vijftien minuten verlengd!
 • Wanneer u koper of huurder wordt, bent u € 500,- excl. btw aan veilingkosten verschuldigd. Aan het bieden op een object zijn geen kosten verbonden.
 
TopImage
Makelaar:
Vastgoed-Auctions.nl bv
Start Datum:
31 januari 2020 12:00
Eind Datum:
14 maart 2020 20:00
Bekeken:
2949 keer
Stapgrootte:
€ 5000
Bezichtiging:
Hier aanvragen
Kijkdag(en):
Bezichtiging in overleg. Neem contact op met Vastgoed-Auctions.nl op tel.nr.: 0412 - 85 12 18.

Bod plaatsen

 • 's Gravenhof 22
 • 7201dn
 • Zutphen
   • HUIDIG

   • BOD

  • OPMERKINGEN
 • INFO

 • Wanneer een object aan u gegund wordt, bent u € 500,- excl. btw aan veilingkosten verschuldigd.
 • Hierbij verklaar ik akkoord te gaan met de algemene voorwaarden
copyright © 2009 into-motion